Altijd en overal opladen met een powerbank

Als je iemand vraagt of hij of zij nog wel zonder zijn mobiele telefoon kan, dan is het antwoord in vrijwel alle gevallen een overtuigend nee. De mensen die zeggen dat ze nog wel degelijk zonder hun mobiel kunnen, hebben dit vast nog niet eens geprobeerd in de praktijk. Tot op zekere hoogte kunnen we gerust stellen dat we in bepaalde mate afhankelijk zijn geworden van onze mobiele telefoons. Even een appje sturen als we wat later zijn, even checken wat het weer over een uurtje doet en snel nog even wat geld overmaken om die grote aankoop te kunnen doen … Het zijn allemaal voorbeelden waarbij onze mobiele telefoons de hoofdrol vertolken. Er is dan ook bijna niets zo vervelend als een mobiel waarvan de batterij bijna leeg is en je niet in de gelegenheid bent om deze op te laden. Maar ook hier is gelukkig wat op gevonden. Een powerbank biedt uitkomst en geeft je de mogelijkheid om jouw telefoon op te laden zonder dat je een stopcontact nodig hebt.

 

powerbank

 

Wat is precies een powerbank?

De meest eenvoudige omschrijving van een powerbank is eigenlijk: een mobiele oplader. Het is een handzaam en compact apparaat, voor sommigen een gadget, dat uitkomst biedt als je jouw telefoon wil opladen wanneer er geen stopcontact voorhanden is. Je kunt hier natuurlijk genoeg voorbeelden bij verzinnen. Denk hierbij maar eens aan onderstaande:
• Als je onderweg bent
• Op school of op het werk
• Op vakantie
• Dagje weg (naar het strand bijvoorbeeld)
Een powerbank moet vanzelfsprekend zelf wel zijn opgeladen. Hoe kan het immers anders jouw mobiele telefoon van energie voorzien? Het opladen van een powerbank werkt in de meeste gevallen net zoals het opladen van jouw telefoon. De meeste werken hierbij via een zogenoemde “usb oplader” die je of op de pc of op het lichtnet (stopcontact) aansluit. Aangezien een powerbank een compacte gadget is en weinig ruimte inneemt, is het gemakkelijk om altijd een opgeladen powerbank bij je te hebben. Zo ben en blijf je altijd bereikbaar en “in control”.

 

Verschillende soorten

Ga je een powerbank kopen, dan kom je er al snel achter dat er verschillende soorten te koop zijn. Zo heb je modellen die geschikt zijn voor het opladen van mobiele telefoons en navigatiesystemen. Ook zijn er modellen te koop die speciaal bedoeld zijn voor het opladen van tablets/iPads. Een laatste model dat we graag onder je aandacht willen brengen is het model dat speciaal bedoeld is voor het opladen van laptops.
Een powerbank kopen begint dus met het bepalen waar je deze voor gaat gebruiken. De kracht of capaciteit van een powerbank wordt uitgedrukt in mA (milliampère). Een powerbank 10000 mA is geschikt voor het opladen van mobiele telefoons en bijvoorbeeld jouw Nintendo of PSP (handhold). Een powerbank 10.000 mA komt echter capaciteit tekort voor het opladen van een laptop. Hiervoor heb je er al snel eentje nodig van meer dan 15000 mA. Voor het opladen van tablet/iPad volstaat een powerbank met een capaciteit die ligt tussen de 10000 en 15000 mA.

 

Oplaadduur

Hoe lang zo’n mobiele oplaadunit meegaat is moeilijk aan te geven. Dit heeft onder andere te maken met het apparaat dat je op wil laden. Zo zal een camera sneller zijn opgeladen dan een mobiele telefoon. Maar ook heeft het te maken met de powerbank zelf. Als deze bijvoorbeeld al enkele dagen in je tas zit, dan zal deze iets aan capaciteit hebben verloren. Een beetje powerbank geeft door middel van ledverlichting aan hoe “vol” deze (nog) is. Hoe dan ook, het is altijd handig om een mobiele oplaadunit bij je te hebben. Zo ben je altijd bereikbaar en kom je niet voor verrassingen te staan.

Author: admin

Share This Post On