Bekende merken van motorhelmen

Motorrijden is een hobby van miljoenen mensen over de hele wereld, veiligheid staat bij de meeste van hun op 1. Als er met de motor een ongeluk gebeurd is de kans veel groter dat het fataal kan aflopen dan bij een auto ongeluk. Een kwalitatieve motorhelm is hierdoor ook heel belangrijk voor de veiligheid van de motorrijder, we noemen een aantal bekende merken op.

Schuberth

Schuberth is een duits helmen merk dat in 1922 is opgericht. Jaarlijks produceren 500 medewerkers ongeveer anderhalf miljoen helmen. Buiten motorhelmen produceren ze ook bouwhelmen, brandweerhelmen, militaire helmen en formule 1 helmen. Onder andere Schumacher, Massa, Alonso en Verstappen hebben Schuberth helmen gedragen of dragen ze nog steeds. Een op dit moment veel verkochte Schuberth helm is de Schuberth C4 Pro.

Arai

Arai is een Japans helmen merk dat veel aandacht besteedt aan het comfort en de pasvorm waardoor ze een goede reputatie hebben ontwikkeld. Arai is in 1926 opgezet door een Japanse hoedenmaker genaamd Hirotake Arai, de huidige generatie zit nog steeds in het bedrijf.

Airoh

Airoh is een Italiaans helmen merk dat onderdeel is van Locatelli s.p.A. en is in 1997 begonnen met het maken van motorhelmen. De oprichter Antonio Locatelli had de mogelijkheid om zijn lijn motorhelmen over de hele wereld te verkopen en die mogelijkheid heeft hij aangepakt. Airoh is nu één van de meest voornaamste namen op het gebied van motorhelmen.

Bell

Bell is een Italiaans helmen merk dat in 1923 is begonnen als Bell Auto parts. In 1954 begonnen ze met het produceren van motorhelmen. Tegenwoordig maakt Bell zowel motorhelmen als fietshelmen, zowel helmen voor op de weg, mountainbike helmen als BMX helmen.

Shark

Shark is een Frans bedrijf met ongeveer 600 medewerkers. Shark is opgericht in 1986 en is onderdeel van 2R holdings. Shark is op dit moment één van de meest voornaamste namen op het gebied van motorhelmen, deze helmen verkopen ze in meer dan 5000 winkels verspreid over de hele wereld.

Roof helmets

Roof helmets is een Frans bedrijf dat sinds 1993 zich volledig focust op het maken van high-tech motorhelmen. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van innovatieve materialen en vormen. Sinds het begin van de 21e eeuw is een groot deel van de productie naar Vietnam verplaatst, waar ze onder andere het verven, naaien, vernissen en het controleren van de kwaliteit wordt nu in vietnam gedaan.

Author: admin

Share This Post On