Bescherm je zwembad tegen de winter

De mooie zomerdagen zijn voorbij en de winter komt er weer aan. Heb je een zwembad in de tuin, dan is het belangrijk om deze goed te beschermen tegen weer en wind. Dit kunt u natuurlijk doen door de juiste zwembadafdekking aan te schaffen, wat u bijvoorbeeld kunt doen bij een specialist als Waterwellness. Er zijn verschillende manieren om uw zwembad af te dekken, we behandelen er een aantal:

Lamellenafdekking

Een van de meest voorkomende zwembadafdekking is lamellenafdekking. Deze vorm van afdekking is erg veilig, het verhoogt namelijk de veiligheid in uw tuin voor uw kinderen en huisdieren. U creëert hiermee een geborgen sfeer waardoor iedereen in en rondom huis een veilig gevoel heeft. Hiermee beschermt u dus niet alleen uw zwembad, maar ook uw gezin. Lamellenafdekking biedt niet alleen voordelen in de winter, u kunt het namelijk ook gewoon gebruiken in de zomer nadat u een middagje gezwommen heeft. Zo kunt u kiezen voor lamellenafdekking die perfect op uw zwembad past. Ook kunt u met één druk op de knop uw zwembad openen en sluiten, vermindert het de convectie- en uitstralingsverliezen en laat het zonnewarmte toe, waardoor u ook geen energieverlies heeft. Zo kunnen de verwarmingskosten met meer dan de helft worden teruggebracht omdat het extra verwarmen van het water overbodig is.

Speciale winterafdekking

U kunt ook kiezen voor een speciale winterafdekking. Dit voorkomt dat blad en ander vuil in het bad valt. Met winterafdekking is er ook minder kans voor algen en bacteriën in het bad; er komt op deze manier namelijk geen licht in het water waardoor algen en bacteriën niet kunnen groeien. Als u de winterafdekking in de zomer weer van het zwembad afhaalt, dan heeft u ook een stuk minder onderhoudswerkzaamheden. Voegt u voor u het zwembad afdekt ook nog overwinteringsvloeistof aan het water toe, dan weet u zeker dat het water en het bad de hele winter goed blijft.

Zomerafdekking

Wil je niet alleen in de winter je bad bedekken, maar ook graag in de zomer? Dan kunt u kiezen voor zomerafdekking; isolatiedekens. Deze folie geeft de zonnewarmte door aan het water en kan het bad niet afkoelen. Het verdampen van het water wordt verminderd tot mogelijk 90% en u heeft geen bladeren meer in het bad.

 

Author: admin

Share This Post On