Briketten en pellets

Om te zorgen dat uw vuur niet uit gaat in bijvoorbeeld uw open haard, heeft u kwalitatieve houtbriketten nodig.
Houtbriketten zijn blokken samengeperst hout van verschillende soorten bomen. Dit kan zijn een mix van naaldhout en eikenhout of beukenhout en berkenhout. Hoe goed de briketten branden hangt af van welke houtsoorten er gebruikt zijn, Dit kan dus betekenen dat u misschien met 2 briketten uw vuur meer dan 4 uur aan kan houden.

pellets-432097_640
Ook de houtpellets zijn een goed voorbeeld van een vaste brandstof, deze pellets worden vaak gebruikt om panden of water te verwarmen dit gebeurd in speciale pelletkachels. Net zoals bij briketten heb je bij pellets ook verschillen. Dit zijn de verschillen in kleur en kwaliteit, het kleurverschil heeft niks met de kwaliteit te maken, maar met de soort hout die gebruikt is om de pellets te maken.
Er zijn verschillende normeringen van kwaliteit die te maken hebben met pellets, zo heb je de categorieën EN+ A1, EN+ A2 en EN+ B.
• EN+ A1: Bij deze categorie mag het hout geen hoger chloorgehalte hebben dan <0.02%, ook moet aantoonbaar zijn waar het hout vandaan komt.
• EN+ A2: Bij deze categorie is het maximale chloorgehalte <0.03%, ook hier moet aantoonbaar zijn waar het hout vandaan komt.
• EN+ B: Deze categorie is voor houtpelletfabrieken die op grote schaal hout en andere grondstoffen. Dit betekend echter niet meteen dat het hout van slechtere kwaliteit is.

Kies dus goed wat voor briketten en pellets u wilt, wilt u letten op een budget of meer op de brandduur. Dan kunt u daar rekening mee houden.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *