De juiste A3 kleuren printer voor jou

Onder de printers zijn er vele soorten, maten en merken. In dit artikel nemen we een kleurenprinter A3 eens onder de loep. Wat zijn de voordelen hiervan, wat voor types zijn er exact en welke A3 printer past het best bij jou? We gaan er in dit artikel wat verder op in.

Zakelijk gebruik of alleen voor eigen gebruik?

Voordat je een A3 kleurenprinter gaat kopen is het belangrijk om te weten of deze voor zakelijk of particulier gebruik is. Bij zakelijk gebruik is het namelijk altijd aan te raden om een laserprinter te nemen, omdat deze sneller kan afdrukken en bovendien ook nog eens de inkt direct droog is omdat het via een toner wordt afgedrukt. Een inkjet printer is daarentegen waar heel gemakkelijk wanneer je voor jezelf hoge kwaliteit afbeeldingen wil printer op wat grotere formaten.

All in one printer of alleen afdrukken?

Bij de A3 printer kun je tevens ervoor kiezen een printer te nemen die alleen kan afdrukken of een printer die meer kan dan alleen printen. Dit is de zogenaamde all-in-one printer. Deze kunnen naast printen ook kopietjes maken, scannen en deze scans opslaan op een USB drive. Vooral bij zakelijk gebruik is het zeer aantrekkelijk om te kiezen voor een all-in-one printer.

Tweedehands of een nieuwe A3 printer?

Als je de juiste A3 printer gevonden denkt te hebben, kun je ook overwegen om hier een refurbished versie van te nemen. Een refurbished A3 printer is een tweedehands A3 printer. Deze printers zijn altijd veel goedkoper dan een gloednieuwe A3 printer. Dit wil niet altijd zeggen dat deze slechter is. Deze printers worden namelijk helemaal nagelopen en wordt gekeken of er onderdelen aan vervangen toezijn. Als het geval is zal een specialist deze vervangen, waardoor de printer eigenlijk weer als nieuw is. Mocht je op zoek zijn naar een goede printer, maar hier niet de hoofdprijs ervoor willen betalen dan is een refurbished A3 printer hiervoor een prima alternatief.

Author: admin

Share This Post On