De kamer en suite

Een kamer en suite bestaat uit een grote voor en achterkamer gescheiden door 2 hoge glazen schuifdeuren. Aan beide kanten van de schuifdeuren bevinden zich meestal ingebouwde kasten, dit kunnen zowel open kasten als gesloten kasten zijn.
Door dezelfde stijl en kleursamenstellingen vormt dit een mooi geheel en is het zeer praktisch voor het opbergen van spullen.
De kamerensuite is ontstaan in de luxere huizen in het jaar 1830, de achterkamer werd veelal gebruikt als woonkamer en de voorkamer, aan de straatkant, werd vaak gebruikt om het zakelijke bezoek te ontvangen.

belle_epoque_ensuite
De kamer werd vroeger ook op wel op creatievere manieren gebruikt. Door de mooie indeling werd de huiskamer vaak omgetoverd tot een klein theater. Hierbij fungeerde de schuifdeur als het gordijn tussen het podium en het publiek. Hier heeft de uitdrukking “tussen de schuifdeuren” zijn oorsprong gevonden.
Tegenwoordig wordt de kamer en suite vooral gebruikt als extra slaapkamer of als hobby kamer.
Een kamer en suite is zeer gebruiksvriendelijk, doordat je er gemakkelijk zowel een grote kamer als 2 kamers van maakt door middel van 1 enkele schuifbeweging.
De hogen houten frames en de glazen ruiten geven het vaak een chique nostalgisch idee.
Het glas is vaak mooi bewerkt zodat wanneer de deuren gesloten zijn, er bijna geen inkijk is naar de andere kamer, maar door het glas er toch een ruimtelijk effect blijft bestaan.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *