De keuzes bij het kopen van een garderobekast

Wellicht ben je jouw hele huis wel aan het opknappen en heb je de complete woonkamer al gedaan, maar nu is het tijd om een nieuwe garderoberek aan te schaffen. Dat klinkt misschien makkelijk maar je kunt toch voor een aantal moeilijke keuzes komen te staan, gelukkig hebben wij hier een artikel om jou hiermee te helpen.

 

De grootte van de garderobekast

De grootte van de kast die je kiest hangt eigenlijk van twee dingen af, het aantal kleding dat je hebt en de grootte van de kamer waar hij instaat, en soms dan is het moeilijk om hier een goed compromis tussen te vinden. De kast moet allereerst nooit te groot zijn, je kunt altijd nog een extra plek vinden om jouw kleding op te bergen, maar een enorme kast die eigenlijk niet in de kamer past zal een doorn in het oog worden.

 

Het materiaal van de garderobekast

Je hebt verschillende keuzes op het gebied van materiaal, zo is hout een klassieke optie wat in veel kamers prachtig kan staan. Maar je kunt ook voor een meer moderne look kiezen door bijvoorbeeld zwart of wit spaanplaat als materiaal van jouw kast te kiezen. Het hangt volledig af van wat voor look je wilt dat de kast heeft

 

De kleur van de kast

Je kunt dus kiezen voor hout, waarin je de keuze hebt tussen verschillende houtkleuren van licht naar donker, maar bij andere materialen kun je de kleur zo gek maken als je zelf wilt. Zorg er wel voor dat de kleur van de garderobekast bij de rest van de kamer past, en een neutrale kleur als wit of zwart past natuurlijk altijd, maar je kunt ook een fellere kleur kiezen wanneer de rest van de kamer neutraal gekleurd is.

 

Author: admin

Share This Post On