De kledingstijl van de Nederlandse man

Wat is de kledingstijl van de gemiddelde Nederlandse man? En kun je dat eigenlijk wel een kledingstijl noemen, of trekken ze gewoon zo maar wat aan?

Strak in het pak

Er zijn mannen, ook in Nederland, die het liefst iedere dag strak in het pak lopen. Een maatpak, uiteraard, en het liefst driedelig. Het hoort bij hun image, of ze voelen zich er simpelweg gewoon prettig bij. De realiteit is echter wel dat het aantal Nederlandse mannen dat zich het liefst in maatpak door het leven beweegt behoorlijk laag is.

Dat betekent niet dat je nauwelijks mannen in pak ziet hier in Nederland. Loop een groot kantoor binnen, en je ziet er genoeg. Zeker als je het hebt over de wat meer formele beroepen is een kostuum voor veel mannen een soort uniform. Bij banken en verzekeringskantoren kan het zomaar bij de vereisten voor een baan horen, en ook in veel andere functies wordt van mannen verwacht dat zij een pak dragen. Of ze dat allemaal even graag doen is echter maar de vraag. Voor veel mannen die de hele dag strak in het pak lopen geldt dat zij eenmaal thuis niet weten hoe snel ze het weer uit moeten trekken en iets makkelijks aan kunnen schieten.

Werkkleding

Het blijkt lastig om de favoriete kledingstijl van de man te ontcijferen als je hen tijdens werktijd bekijkt. Want naast de mannen in pak, zijn er natuurlijk nog veel meer mannen die tijdens hun werk daarbij passende kleding aan hebben. Bij zwaar, lichamelijk werk hoort tenslotte ook kleding die daarbij past en tegen een stootje kan. Dat kan een overall of andere door de baas voorgeschreven of aangeleverde kleding zijn, maar dat is niet altijd het geval.

De kleding van deze merken komt al een heel stuk dichter in de buurt bij de favoriete kledingstijl van de gemiddelde Nederlandse man. De reden? Het comfort. Nederlandse mannen hebben als het om kleding aankomt vaak een nogal belangrijke eis: het moet lekker zitten. Een pantalon die niet meegeeft? Een strak jasje dat even de boodschappen inruimen bijna onmogelijk maakt? Schoenen die niet heel erg lekker lopen? Uitzonderingen daargelaten zullen veel mannen ze niet uit vrije wil aanschaffen.

De Nederlandse man kun je, als hij helemaal zelf mag kiezen, vooral uittekenen in een jeans, gecombineerd met een shirt of polo in de zomer, en een trui of vest in de winter. Aan de voeten zitten bij voorkeur sneakers of andere comfortabele schoenen of eventueel mooie Birkenstock sandalen. Stijlvol? Wat maakt dat nou uit, het zit toch lekker! En wie geeft hen ongelijk?

Author: admin

Share This Post On