Dit moet je weten voordat je als ZZP’er een auto gaat leasen

Ben je een ZZP’er en overweeg je om een auto te gaan leasen? Online auto leasen regelen als ZZP’er is tegenwoordig simpeler dan ooit. Het is helemaal niet ingewikkeld om een auto te leasen als ZZP’er. Je hoeft helemaal niet meer je privéauto te gebruiken, want een zakelijke auto is gewoon mogelijk. Bij veel lease maatschappijen kan dit gedaan worden tegen aantrekkelijke prijzen. Hierbij heb je de keuze uit verschillende leasevormen. Je kiest datgene wat het beste bij je past. Als ZZP’er een auto leasen gaat met meerdere voordelen gepaard. We vertellen je er hieronder meer over.

De voordelen van een auto leasen als ZZP’er

Overweeg je om een zakelijke auto te nemen? Je zou deze auto kunnen kopen. Echter kost dit in één klap een hoop geld. Geld dat je wellicht op een andere manier in je zaak wil investeren. Door te kiezen voor een auto leasen als ZZP’er, spreid je de kosten. Het mooie is bovendien dat je bij veel lease maatschappijen tegenwoordig kunt leasen zonder jaarrekening. Dat is goed nieuws voor beginnend ZZP’ers.

Daarnaast gaat een auto leasen als ZZP’er gepaard met aangename financiële voordelen. Dit is vooral het geval als je kiest voor een financial lease. In dat geval betaal je een maandelijks bedrag voor een specifieke duur, waarna de auto van jou is als je alles betaald hebt. Dit is vergelijkbaar met de hypotheek als je een huis gekocht hebt. Bovendien zijn er andere fiscale voordelen zoals btw aftrek, renteaftrek en een investeringsaftrek. Er kan ook gekozen worden voor een operational lease, waarbij je de auto in feite huurt voor een bepaalde tijd en het voertuig hierna weer eigendom wordt van de lease maatschappij.

Bij een lease maatschappij is er altijd wel een contract te vinden dat bij jou past. Of je nu kiest voor een contract met een lange duur of een shortlease, het kan allemaal. Ook bepaal je zelf of je kiest voor een nieuwe auto of een tweedehands variant. Kijk gerust eens rond en ontdek zelf de mogelijkheden om als ZZP’er een auto te leasen.

Author: admin

Share This Post On