Energie besparen in de horeca

Als horecaondernemer verbruik je ontzettend veel energie. In tijden dat de gasprijzen en energieprijzen torenhoog zijn wordt het misschien tijd om hier en daar wat te besparen. Hoe je dat doet? Je leest het hieronder.

Het terras

Om je gasten ook op de koude dagen te voorzien van warmte moeten de heaters stevig aan. Om dit zo efficiënt mogelijk te doen raden we terrasschermen horeca aan, zo biedt je jouw klanten een plekje uit de wind aan en blijft het terras lekker verwarmd. 

Tocht vermijden

Een gebouw zitten veel kieren en naden. Om zoveel mogelijk tocht tegen te houden raden we tochtstrips aan. Dit zijn strips waarmee je kieren en naden gemakkelijk kunt dichten. Hierdoor bespaar je al snel een hoop energie en voelt je zaak een stuk warmer aan. 

We zien vaak dat de tussendeuren bij restaurants en cafés onnodig open staan. Hierdoor verlies je een hoop warmte. We raden daarom deurdrangers aan, deze zorgen ervoor dat een deur automatisch sluit. Deurdranger zijn relatief goedkoop en eenvoudig te installeren. 

Verlichting

Een gemakkelijke manier om snel en efficiënt energie te besparen is het plaatsen van ledlampen. Gloeilampen en halogeenlampen zijn ouderwets en verbruiken meer energie dan een led lamp, bovendien gaan ze ook minder lang mee. Led verlichting is 85 procent zuiniger dan een een gloeilamp. Maak gebruik van een bewegingssensor bij ruimtes die weinig worden gebruikt.

Warmteregulatie

Het onnodig warm houden van ruimtes die niet gebruikt worden kost een hoop geld. Bij huishoudens zien we dat een verlaging van één graden al 90 euro op jaarbasis bespaart. Voor de horeca zal dit veel hoger zijn. Zet de verwarming dus uit wanneer de zaak is gesloten en probeer zoveel mogelijk ruimtes niet te verwarmen wanneer ze niet gebruikt worden. 

Zonnepanelen

Een goede manier om te besparen op je energiekosten zijn zonnepanelen. Niet alleen bespaar je hier geld mee, dit geeft je horeca onderneming ook een duurzame uitstraling mee, een echte win-win dus. Zonnepanelen laten plaatsen is een flink investering, wanneer je niet meteen dit geld in kas hebt, bestaat er de mogelijkheid om zonnepanelen te leasen. Je betaalt dan een vast bedrag per maand.

Kleurgebruik

Een interessante besparingstip om energie te besparen in je zaak is het kleurgebruik. Lichte kleuren besparen zo’n 15 procent op je verlichting. 

Dit waren onze besparingstips die jij kunt toepassen op je horeca onderneming, we wensen je veel succes met ondernemen. 

Author: admin

Share This Post On