HTML5 wat zijn de mogelijkheden?

Adobe flash, Microsoft Silverlight zijn programma’s die in het verleden werden gebruikt om verschillende 3D applicaties, games, andere grafische effecten te weergeven in je webbrowser. Door de opkomst van HTML5 behoren deze applicaties bijna tot het verleden.

Wat is HTML?

HTML is een programmeertaal waarmee je de inhoud van een tekst kunt structureren met bijvoorbeeld kopjes, paragrafen en afbeeldingen. Simpel gezegd kun je met HTML de complete structuur van een webpagina verzorgen.

HTML5 is de nieuwste versie van HTML, welke nog steeds in ontwikkeling is. Internet is in de loop van de jaren flink veranderd, dus is er ook steeds vraag naar nieuwe functionaliteiten. Hierdoor zijn sommige functies overbodig geworden en sommige juist meer nodig. HTML5 zorgt voor een betere afhandeling en meer structuur.

Belangrijke toevoegingen van HTML5 ten opzichte van HTML audio, video, sections (secties), articles (artikelen), details, summary (samenvatting), figure (figuur), footer, header en nav (navigatie) elementen.

We zien dus nu eigenlijk alleen maar websites, waar vroeger Flash werd gebruikt, waar nu alleen maar HTML5 in word gebruikt. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan animaties, HTML5 banners en andere interactieve weergaves.

Ook heeft HTML5 vanuit SEO technische punt een groot voordeel. Flash was niet of nauwelijks te indexeren door Google, in HTML5 is dit vele male beter! Een HTML5 banner wordt in Google dus ook sneller en beter geindexeerd!

Author: admin

Share This Post On