poort openers

Heeft u een prachtig huis met een daarbij behorende mooie oprijlaan?!
Daar mag dan uiteraard een mooi hek niet aan ontbreken. Een hek valt op, maakt het huis af, geeft u privacy en zorgt voor de veiligheid. Het is net als een garage. De meeste mensen hebben er een, maar gebruiken hem niet. Zonde als u uw prachtige hek nauwelijks gebruikt of enkel handmatig. Dit terwijl het juist bedoeld is als gebruiksvoorwerp en om uw tuin veilig af te sluiten.

Maar een mooi hek wil niet altijd zeggen dat het ook makkelijk in gebruik is.
Telkens de auto uit- en instappen om het hek handmatig te openen.

Daarvoor is de (elektrische)poortopener bedacht en in het leven geroepen. Een ideaal hulpmiddel!

Er zijn verschillende soorten (elektrische)poortopeners:

– Een lineaire draaipoortopener;
– Een knikarm draaipoortopener;
– Een schuifpoortopener;
– Een ondergrondse draaipoortopener;

Hoe nu te kiezen? Welk soort poortopener is nu geschikt voor uw poort?
Dit is allemaal afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste en niet de vergeten de belangrijkste factor: welk type poort heeft u? Daarnaast zijn er uiteraard ook nog talloze soorten, maten en uitvoeringen van het soort poort.

Denk bijvoorbeeld aan een: schuifpoort of een draaipoort.
Heeft u een schuifpoort, dan kunnen daar enkel en alleen schuifpoortopeners voor gebruikt worden. Voor een draaipoort kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een aantal soorten poortopeners zoals: de lineaire draaipoortopener, de knikarm draaipoortopener of een ondergrondse draaipoortopener.

De hierboven genoemde mogelijkheden zijn dus afhankelijk van welke soort poort u heeft. Pas daarna kunt u kijken naar de specifiekere soorten. Vervolgens is het belangrijk dat u gaat kiezen op de wat specifiekere gedeeltes.
Denk bijvoorbeeld aan: de levensduur van de motor, welke aan een automatische poortopener gemonteerd zit. De levensduur hiervan is mede te bepalen aan de intensiteit van de poort. Indien u de poort dagelijks meerdere malen gebruikt, dan moet u uiteraard kiezen voor een goede motor met een langere levensduur.
Vergeet ook niet de denken aan andere factoren zoals: het klimaat, het gewicht van de poort, de afmetingen van de poort.

Alvorens u op pad gaat voor een poortopener. Ga er dus goed voor zitten en bekijk eerste welke mogelijkheden er zijn voor het type poort waarover u beschikt.
Ook voor poortopeners geldt: goedkoop is duurkoop.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *