Verschillen binnen infrarood sauna

De infrarood sauna heeft een plek veroverd waarvan niet iedereen van overtuigd was 10 jaar geleden. De infrarood cabine heeft namelijk een plaats naast de normale sauna veroverd. Dit is ook een van de redenen dat er verwarring is ontstaan wat betreft de infrarood sauna. De term ‘infrarood’ kan vertaald worden naar stralingswarmte. Deze warmte voel je en in principe zou je dus elke cabine die ook maar een beetje warm is, een infrarood cabine kunnen noemen. Uiteraard is er wel een verschil. Bij een cabine die slechts warm is. Zie je dat er alleen lang-golvige stralingen worden geproduceerd. Deze stralingen rijken slechts tot een oppervlakkige opwarming van de huid, terwijl dat bij de infrarood sauna dieper in de huid gaat. Er zijn mensen die voorkeur geven aan de warmtecabine, omdat ze minder warm zijn.

 

Als je infrarood sauna gebruikt voor therapeutische doeleinden dan worden er andere stralingen gebruikt. Deze worden ook wel de kortgolvige infrarood-A genoemd. Het verschil zit hem in tot hoe ver het in de huid reikt. Bij deze straling wordt niet alleen de huid geraakt, maar ook de spieren, pezen en gewrichten.

 

Daarnaast zijn er ook nog verschillen tussen de infrarood sauna en de normale sauna. Bij een sauna gaat de sessie puur om het zweten. Hiermee ontgift en reinigt je de huid mee. De bloedsomloop wordt hiermee verhoogd, waarmee je de weerstand verhoogt. Als we vervolgens naar de infrarood sauna kijken dan wordt die alleen gebruikt om de spieren te laten ontspannen. Hiermee verlicht je klachten in bepaalde spiergroepen. De infrarood sessie is ook een stuk minder warm (rond de 55 graden), hierdoor zweet je minder snel. Hier zit immers ook niet de focus op! Infrarood is ook sneller op te starten en dus makkelijker te gebruiken. Sauna is meer tijdrovend. De sauna wordt daarnaast verwarmd door een oven en voelt erg droog aan in de sessie. Het is een stuk warmer (rond de 80 en 100 graden). De infrarood wordt verwarmd door stralers.

Author: admin

Share This Post On