Wat doet een advocaat ondernemersrecht precies?

Het ondernemersrecht is een van de rechtsgebieden in de advocatuur. Een advocaat ondernemersrecht kan met een tal van werkzaamheden te maken krijgen. Of dat nou werkzaamheden zijn bij grote ondernemingen zoals multinationals of kleine bedrijven zoals eenmanszaken, een advocaat ondernemersrecht kan van alles tegenkomen.

In dit artikel geven we je meer informatie over de functie. Want wat doet een advocaat ondernemersrecht nou precies? Daar krijg je antwoord op. En wil je een advocaat ondernemersrecht vinden? Lees dan verder voor onze tips om een goede te vinden. We geven aan waar je op zou kunnen letten.

Werkzaamheden advocaat ondernemersrecht

Een advocaat ondernemersrecht is gespecialiseerd in juridische rechten in het bedrijfsleven. De werkzaamheden die daarbij komen kijken zijn divers. De ene dag kan een advocaat bezig zijn met onderhandelingen over contracten en de andere dag kan de advocaat bezig zijn met het optreden en behartigen van belangen tijdens een geschil. In meerdere opzichten kan de advocaat ook een leidende rol op zich nemen.

Het adviseren maakt bovendien ook deel uit van de taken. Dat advies kan over van alles gaan. Van het opstellen van contracten en overeenkomsten tot advies over een bedrijfsstructuur of rechtsvorm. Ook kun je denken aan rechten bij fusies en overnames. Daarnaast mag ook het mededingingsrecht en de bestuurdersaansprakelijkheid niet worden vergeten. Advocaten ondernemersrecht krijgen hier geregeld mee te maken en weten er alles van.

Veel advocaten werken in dit vakgebied op projectbasis. Bij grote bedrijven komt het daarnaast ook vaak voor dat ondernemersrecht advocaten vast in dienst zijn. Het is zelfs mogelijk om een abonnement af te sluiten om voor een gunstige prijs een jurist in te kunnen schakelen.

Zo vind je een goede ondernemersrecht advocaat

Om een goede advocaat ondernemersrecht te vinden, geven we je een paar tips. Wat allereerst belangrijk is, is om te kijken waar de advocaat in gespecialiseerd moet zijn om bij jouw situatie goed te kunnen helpen. Niet elke advocaat is bekend met elke sector of branche. Vaak zijn er specialisaties. Het kan absoluut een pluspunt zijn als de advocaat gespecialiseerd is in jouw branche.

Daarnaast zou je op locatie kunnen zoeken. Met het afstemmen kan het handig zijn om een advocatenbureau bij jou in de buurt te benaderen. Bij de Nederlandse orde van advocaten kun je bovendien nagaan welke advocatenbureaus officieel ingeschreven staan. Zo weet je zeker dat je met een professioneel bureau te maken hebt.

Author: admin

Share This Post On