Wat is de beste parka jas dames?

De Parka jas dames is helemaal trendy. Met zijn functionele design is het één van de meest geliefde jassen ter wereld. Toch zijn er heel veel varianten aan parka jassen op de markt. Parka jassen zijn afkomstig van de eskimo’s. Zij maakten deze jassen vroeger op primitieve wijze, maar bleken uiterst effectief te zijn tegen de kou. De ontwikkeling van de parka jas dames heeft sindsdien niet stilgezeten, waardoor het nu één van de de populairste dames winterjassen is.

 

parka jas dames

 

Wat is precies een parka jas dames?

Een parka jas dames is in een aantal opzichten anders dan de normale dames winterjassen. De parka jas vind je vooral als winterjas, alhoewel er ook zomer modellen zijn. Deze jas is te herkennen aan zijn iconisch ontwerp. Zo heeft een gemiddelde parka een normale tot lange lengte. Deze liggen ongeveer tussen je middel en je dij.

Daarnaast wordt een parka gekenmerkt door zijn capuchon. Deze kan zowel met als zonder bontkraag gevoerd zijn. De meeste parka’s hebben dan ook een afneembare bontkraag. De meeste bontkragen zijn gemaakt van nep bont.
Een parka jas dames is bijna altijd gemaakt van polyester. Hierdoor zijn de jassen niet heel zwaar maar toch erg temperatuur efficiënt.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een parka jas dames?

Zodra je hebt besloten om een parka jas te kopen, is het slim om op een aantal dingen te letten. Kijk in eerste instantie naar de stof waarvan de jas is gemaakt. Alhoewel de basisstof vaak polyester is, kan dit op veel verschillende manieren verwerkt worden. Sommige polyester jassen hebben een glanzende afwerking, waarin anderen een wat minder opvallende afwerking hebben. Het komt meer op persoonlijke smaak welke hiervan mooier is, beiden zijn effectief als jas.

Daarnaast is het slim om te letten op de aanwezigheid van een bontkraag. Goede jassen hebben meestal de optie om de bontkraag los te maken. Mocht je een jas kopen met een bontkraag, let dan ook op of deze gemaakt is van echt bont of imitatiebont.

Author: admin

Share This Post On