Welke wielen zijn geschikt voor buiten?

Particulieren of ondernemers die weleens materieel gebruiken dat buiten verplaatst moet worden, willen natuurlijk dat dit gebeurt met geschikte wielen voor buiten. Immer: afknappende wielen onder bijvoorbeeld stoelen, verhuiskarren of vervoersbakken op wielen is niet echt wat je wil. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld meubelwielen voor je bureau om buiten te verrijden zorgvuldig uit te kiezen. Buiten krijgen wielen onder meubels, bakken en containers namelijk veel meer klappen te verwerken dan wanneer ze alleen binnenshuis of binnen je bedrijf worden vervoerd. Dit klinkt allemaal logisch natuurlijk. Maar hoe kies je zorgvuldig goede meubelwielen voor je bureau uit of voor bakken en containers die je met een gerust hart buiten kunt gebruiken? Waar moet je op letten als je dit soort wielen zoekt?

Kies voor wielen met gegalvaniseerd, roestvrij metaal

Een van de belangrijkste punten om op te letten als je meubelwielen voor je bureau of voor een ander meubelstuk zoekt die veilig buiten te gebruiken zijn, is dat de wielen van roestvrij metaal of staal zijn gemaakt. Kies daarom altijd voor gegalvaniseerde rvs wielen. Je weet dan zeker dat je, ook als je jouw voorwerp op wielen buiten laat staan, niet te maken krijgt met roestvorming. En dat is belangrijk, want roestige wielen haperen niet alleen en worden stroef, maar worden na verloop van tijd ook steeds minder sterk en stabiel.

Ga voor een goed en betrouwbaar merk met goede reviews

We raden je aan om bij je zoektocht naar geschikte meubelwielen voor je bureau om buiten te gebruiken, diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Ga niet direct met de eerste de beste bouwmarkt, meubel- of ijzerzaak in zee. Maar vergelijk de bedrijven online, bijvoorbeeld van reviews, om de dienstverlening en de prijs-kwaliteitverhouding. Je hebt dan een aanzienlijk grotere kans om de beste buitenwielen te kopen voor de best mogelijke prijs!

Denk na over zwenkwielen of vaste wielen

Je kunt kiezen voor vast wielen, maar ook voor zwenkwielen. Beide typen wielen hebben hun eigen voor- en nadelen. Moet je jouw bureau, meubelstuk of ander voorwerp vooral verplaatsen over een terrein met veel hoeken en bochten? Dan zijn goede rvs zwenkwielen praktisch dan vaste wielen. Op een terrein met een wat zachtere ondergrond kunnen robuuste en brede vaste wielen daarentegen handiger zijn. Overleg bij twijfel met de verkopende partij wat het slimste is!

Author: admin

Share This Post On